damning hör till rengöringsuppgifter man bör göra varje vecka

Återkommande rengöringsuppgifter som du inte får glömma

Varje hushåll är unikt i det att det skapar specifika städbehov som måste uppfyllas. Till exempel, om du bor ensam så kan du komma undan med att utföra vissa hushållssysslor mer sällan än andra. Men även om så kan vara fallet kommer du märka att vissa rengöringsuppgifter inte går att vänta med och bör absolut inte ignoreras i mer än en vecka.

3 rengöringsuppgifter som man bör utföra varje vecka

Det är helt upp till dig att fördela din tid och ta hand om de nedan listade rengöringsuppgifterna när det passar dig bäst. De bästa städbolagen i Varberg håller med om att skjuta på dessa uppgifter i mer än en vecka kommer se till så du har ett mycket stökigt hem. Implementera därför ett system som ser till att dessa saker blir gjorda varje vecka:

1 – Dammsugning

Om du inte vill att damm byggs upp på mattor och i stort sett alla andra ytor i ditt hem, så bör du dammsuga minst en gång i veckan. Det här är så viktigt av ett flertal skäl och framförallt för din hälsa. Det kan inte bara utlösa allergier men kan också leda till andningssvårigheter. Dessutom ser regelbunden dammsugning till att förlänga din mattas och ditt golvs liv. Här är några bra dammsugningstips du bör överväga:

 1. Se till att dammsuga över varje del av mattan. Det är enda sättet att se till så du får bort dammet och smutsen istället för att bara gnida in det i fibrerna.
 2. Glöm inte att dammsuga under dina möbler då och då. Damm samlas väldigt enkelt där.
 3. Dammsug inte med en full dammsugarpåse/behållare. Dammsugare med påsar bör tömmas när de är fyllda till två tredjedelar medan en dammsugare med behållare bör tömmas efter varje dammsugning.

2 – Dammning

Golvet är inte enda ytan i ditt hem som samlar på sig mycket damm. I stort sett alla ytor blir dammiga med tiden. För att förhindra detta bör du anstränga dig lite varje vecka med dessa rengöringsuppgifter. Självklart är det nästintill omöjligt att damma hela hemmet varje vecka men du kan i alla fall ta hand om de mest utsatta områdena. Se till så du är noggrann när du gör det och glöm inga områden. Så här kan du lättast ta dig an denna rengöringsuppgift:

 • Börja alltid från toppen och arbeta nedåt. På så sätt säkrar du att damm inte faller ner på redan dammade ytor.
 • Du kan använda ett munstycke till dammsugaren. Det finns ingen mening med att dammsuga manuellt när du har en bra dammsugare till hands.
 • Använd inte dammvippor. De är inte särskilt effektiva ändå.

3 – Punktrengöring

Alla de områden och ytor som används ofta behöver tas om hand på veckobasis. Att arbeta förebyggande säkrar att ditt hem hålls iordning. Rengöringsuppgifter med punktrengöring som behöver tas om hand varje vecka är:

 • Entré/terrassdörrar
 • Dörrmattor
 • Köksutrustning
 • Soptunnor
 • Handfat i kök och badrum
 • Tyger i alla rum

Detta är tre huvudsakliga rengöringsuppgifter du bör ta dig an varje vecka. Genom att göra det så säkrar du att ditt hem tas väl om hand och att du inte utsätter din hälsa för några risker.